Deelnemers+%27Nieuwe+weiden%27+gezocht
Nieuws
© Mike Schellart

Deelnemers 'Nieuwe weiden' gezocht

Voor de editie van dit jaar is nog plaats voor deelnemers aan het nieuwe weiden. Dat zijn ondernemers die overwegen om op weidegang over te stappen. Als opwarmertje zet een zestal nieuwe weiders van vorig jaar in de komende weken de weidepoorten voor hen open.

In 2017 zijn zo'n 400 melkveehouders gestart met weiden. Zes (Nieuwe) Weiders organiseren in april en mei open dagen om hun ervaringen met collega melkveehouders te delen die ook overwegen te starten met weiden.

Rondleiding met weidecoach

Tijdens een rondleiding door het weiland en de stal mét een WeideCoach laten zij zien hoe ze weiden, vertellen ze wat goed ging en wat de aandachtspunten zijn. Er is veel ruimte om vragen te stellen. Deze vaktechnische dagen zijn overigens niet voor burgers bedoeld.

De dagen zijn op 11 april in Zeeland, 18 april in Sterksel, 19 april in Mill en Notter, 24 april in Staphorst en 3 mei in De Blesse.

Weer

 • Zondag
  8° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer