Afzet weidezuivel groeit door

De afzet van Weidezuivel is vorig jaar op alle fronten doorgegroeid. Producten met het Weidemelklogo zijn inmiddels te koop in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Zweden, Spanje en Italië.

Afzet+weidezuivel+groeit+door
© Mike Schellart

Daarnaast zijn nieuwe producten geïntroduceerd en zijn voorbereidingen getroffen voor de marktintroductie in Oostenrijk, Tsjechië, Slovakije, Roemenië, Bulgarije, Servië en Kroatië in 2018. Ruim vijftienduizend melkveehouders in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk produceerden Weidemelk volgens de criteria van stichting. Dit blijkt uit de 'jaarrapportage 2017' van Stichting Weidegang.

In Nederland zijn producten uit vrijwel het hele zuivelassortiment met weidegarantie beschikbaar, in 2017 zijn producten als tosti's, belegde broodjes en vleesvervangers geïntroduceerd. Naar schatting wordt in Nederland bijna één miljard Euro aan Weidezuivel verkocht.

Nederlandse kaas

In Duitsland is inmiddels ook een breed assortiment beschikbaar, al dan niet onder eigen keurmerken. In België is het systeem van de stichting leidend voor kaas en vloeibare zuivel. Supermarkten treffen daarnaast voorbereidingen om in België een breder assortiment Weidezuivel te introduceren. In de overige landen wordt met name Nederlandse kaas met het Weidemelklogo verkocht.

Om weidegang te stimuleren hebben WeideCoaches vanuit de stichting tot en met 2017 een kleine 1000 gesprekken met melkveehouders in Nederland gevoerd over de mogelijkheden om weer te starten met weiden. Deze gesprekken waren onderdeel van een pakket aan maatregelen, zoals ook een premie vanuit de zuivelondernemingen, om weidegang te stimuleren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer