Zeddam blijft toegankelijk voor trekkers

De twee doorgaande wegen in het dorp Zeddam blijven open voor landbouwverkeer. Gemeente Montferland heeft het hoger beroep van juni vorig jaar tegen een uitspraak van Rechtbank Gelderland hierover ingetrokken.

Zeddam+blijft+toegankelijk+voor+trekkers
© Anne Van Der Woude

De rechtbank stelde de afdeling De Liemers-Montferland van LTO Noord en enkele individuele ondernemers in een gezamenlijke zaak tegen de gemeente Montferland vorig jaar in het gelijk.

De boeren hadden een rechtszaak aangespannen omdat gemeente Montferland de Kilderseweg (de traverse) voor landbouwverkeer had afgesloten. Van de Oude Doetinchemseweg kon het landbouwverkeer alleen op gezette tijden gebruik maken.

Provinciale weg

De gemeente ging er vanuit dat het verkeer de provinciale rondweg zou kunnen gebruiken. De provincie gaat hier echter niet mee akkoord. Bovendien zouden de boeren hierdoor kilometers om moeten rijden.

Dit was volgens de ondernemers in het gebied een onwerkbare situatie. De rechter heeft dit in de uitspraak van vorig jaar bevestigd en heeft uitgesproken dat de wegen weer opengesteld moeten worden voor het landbouwverkeer.

Nu de provincie bij haar standpunt blijft dat de provinciale weg niet door landbouwverkeer mag worden gebruikt en er ook geen andere werkbare oplossingen zijn, trekt de gemeente het beroep tegen de uitspraak van de rechter in.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer