Gratis+verkeersles+voor+Utrechtse+trekkerchauffeur
Nieuws
© Huisman Media

Gratis verkeersles voor Utrechtse trekkerchauffeur

Zo'n 250 jonge Utrechtse trekkerchauffeurs en bestuurders van andere landbouwvoertuigen gaan dit voorjaar op cursus. In twee dagen worden ze op kosten van provincie Utrecht getraind om veiliger met landbouwvoertuigen op de openbare weg te rijden.

Het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid (NIV) verzorgt de trainingen, waarbij verkeersveiligheid van kwetsbare fietsers centraal staat. De training bestaat uit twee dagen waarbij theorie en praktijk nauw verweven zijn. Tijdens de training is er onder andere aandacht voor anticiperen en vooruitkijken in het verkeer, snelheid en omgang met andere weggebruikers.

Aanleiding voor de cursus is het feit dat landbouwvoertuigen steeds breder worden. Daardoor neemt de kans op ongevallen toe. Bovendien leggen de veelal jonge bestuurders van landbouwvoertuigen steeds grotere afstanden af door de toegenomen specialisatie in de landbouwsector.

Veel belangstelling

Er is veel belangstelling voor de training, want de 250 beschikbare plaatsen in 2018 zijn al vrijwel volledig bezet. In 2019 is er weer ruimte voor nieuwe cursisten uit de provincie Utrecht. De trainingen zijn bestemd voor werknemers en eigenaren van loonbedrijven en agrarische bedrijven in de provincie Utrecht. Ook wordt de training aangeboden aan studenten van agrarische opleidingen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  23° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  26° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  28° / 13°
  10 %
Meer weer