Britse overheid ontkent vondsten xylella

Het ministerie van landbouw in Groot-Brittannië ontkent dat binnen de landsgrenzen sierplanten aangetast zijn door het q-organisme xylella.

Britse+overheid+ontkent+vondsten+xylella
© EFSA

De Britse overheid reageert daarmee op berichtgeving van vakblad Horticulture Week over vier vondsten eerder dit jaar van aantastingen door de bacterie Xylella fastidiosa. Het zou gaan om in elk geval een geïmporteerde koffieplant uit Costa Rica en verder drie vondsten van zieke planten die vanuit Zuid-Europa in het zuiden van Engeland terecht zijn gekomen.

Xylella is een bacterie die de boomteeltsector in Nederland grote schade kan toebrengen. Deze ziekteverwekker is waarschijnlijk Europa binnengekomen door import van besmette planten. Inmiddels heeft de Europese Unie voor de belangrijkste waardplanten van xylella een importverbod afgekondigd.

Brexit

Met name Groot-Brittannië heeft binnen de EU zich altijd sterk gemaakt voor strenge regelgeving om verspreiding van xylella tegen te gaan. In een reactie op vragen van het vakblad De Boomkwekerij stelt Defra dat alle maatregelen om het Britse grondgebied tegen xylella te beschermen nader worden onderzocht op het moment dat de Brexit een feit is.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer