Britten+stoppen+import+planten+uit+Xylella%2Dregio%27s
Nieuws
© EFSA

Britten stoppen import planten uit Xylella-regio's

Ongeveer vijftig Engelse bedrijven importeren geen waardplanten meer uit Xylella-regio's. Dat meldt de Horticultural Trades Association.

De Horticultural Trades Association, de Britse koepelorganisatie voor handelsbedrijven in tuinbouwproducten, heeft de lijst van vijftig bedrijven gepubliceerd. Onder hen vallen boomkwekerijen, retailers, tuincentra en landschapinrichters. Zij vinden dat de maatregelen die de Europese Unie heeft genomen om verspreiding van Xylella tegen te gaan, niet ver genoeg reiken.

Het initiatief is genomen nadat er is geïnventariseerd wat de impact van een Xylella-uitbraak zou zijn in Groot-Brittannië. De Engelse handelskoepel roept ook andere Britse bedrijven op zich aan te sluiten. Uitbraken van Xylella fastidiosa zijn vastgesteld in Italië, op Corsica, in Zuid-Frankrijk, op het Spaanse vasteland en de eilanden Mallorca, Menorca en Ibiza, en in Duitsland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer