44%2C5+miljoen+euro+voor+klimaatdoelen+land%2D+en+tuinbouw
Nieuws
© VidiPhoto

44,5 miljoen euro voor klimaatdoelen land- en tuinbouw

Het kabinet investeert dit jaar 300 miljoen euro in maatregelen die de CO2-uitstoot in Nederland moeten terugdringen. Voor de land- en tuinbouw is een klimaatenvelop van 44,5 miljoen euro beschikbaar.

Dat heeft het kabinet vrijdag bekendgemaakt. De subsidies zijn bedoeld voor projecten voor het aardgasvrij maken van bestaande woonwijken, geothermie en CO2-vermindering in de landbouw en industrie.

Van de klimaatenvelop voor de land- en tuinbouw gaat ruim 30 miljoen euro naar innovaties die bijdragen aan CO2-reductie in de glastuinbouw en het terugdringen van uitstoot in de veehouderij. In de industrie komt budget beschikbaar om plannen voor verminderingen van CO2-uitstoot te versnellen.

Klimaatakkoord

Het kabinet stelt tot en met 2030 jaarlijks 300 miljoen euro beschikbaar voor maatregelen die bijdragen aan de ambitie om de CO2-uitstoot in Nederland met 49 procent te verminderen in 2030. De ministerraad heeft nu de investeringen voor 2018 vastgesteld. Vanaf volgend jaar zal het investeringsbudget worden gebruikt voor maatregelen uit het Nationale Klimaatakkoord dat nog voor de zomer moet zijn afgesloten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  17° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  20 %
Meer weer