Prijsvraag+Brood+en+Spelen+van+start
Nieuws
© Esther Audier

Prijsvraag Brood en Spelen van start

De ontwerpwedstrijd Brood en Spelen is van start gegaan. De reglementen van de prijsvraag voor plattelandsontwikkeling zijn beschikbaar.

Brood en Spelen wil grondeigenaren, ontwerpers en anderen met vernieuwende ideeën samenbrengen om na te denken over radicale, realistische en realiseerbare voorstellen voor de grote opgaven waar het platteland voor staat. Die opgaven zijn onder meer de zorg voor een gezonde leefomgeving, de verduurzaming van de voedselketen en de ontwikkeling van nieuwe (agrarische) bedrijvigheid en van nieuwe functies voor oude stallen.

De ontwerpprijsvraag bestaat uit twee parallel lopende edities; een voor de zandgebieden van Noord-Brabant en een voor die van Gelderland/Overijssel.

Contact leggen

Op de website is het reglement te downloaden. Vragen over de prijsvraag en over het reglement kunnen worden gesteld via het vragenformulier op de website van de prijsvraag. De eerste vragenronde sluit op 15 maart. De vragen en de antwoorden daarop worden op 22 maart gepubliceerd op de website.

Op 21 en 22 maart worden de eerste informatiebijeenkomsten gehouden. Deze bijeenkomsten zijn ook een gelegenheid om in contact te komen met grondeigenaren, ontwerpers en andere belangstellenden. Hier kunnen ook vragen worden gesteld over het reglement.

Ook op de site van Brood en Spelen kunnen grondeigenaren, ontwerpers en andere belangstellenden met elkaar in contact komen om teamleden te vinden. Belangstellenden kunnen zich hier ook registreren voor deelname aan de prijsvraag.

Breed ondersteund initiatief

De teams die de zestien geselecteerde inzendingen hebben gemaakt, worden uitgenodigd om hun plannen verder uit te werken. Daarvoor ontvangen zij ieder 25.000 euro, plus ondersteuning van partnerorganisaties in de vorm van kennis en ervaring.

Brood en Spelen is een initiatief van het College van Rijksadviseurs in samenwerking met de provincies Noord-Brabant, Overijssel en Gelderland, de ministeries van BZK en LNV, de Noord-Brabantse Waterschapsbond, het Groen Ontwikkelfonds Brabant BV, ZLTO en de gemeente Deurne.

Het initiatief wordt ondersteund door de Waterschappen Rijn en IJssel en Vechtstromen en de 22 gemeenten van de Brabantse Taskforce VAB's. Diverse partijen leveren als partner een bijdrage in kennis en ondersteuning, zoals Wageningen University & Research , het Kadaster, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE).

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer