Overijssel+investeert+in+innovatieve+landbouw
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Overijssel investeert in innovatieve landbouw

Provincie Overijssel stelt Europese subsidies beschikbaar voor vernieuwende agro- en foodbedrijven in Overijssel. Het gaat om de regelingen 'Fysieke investeringen voor innovaties in de landbouw' en 'Samenwerking voor Innovaties Landbouw'.

Van 5 februari tot en met 6 april stelt de provincie de twee subsidieregelingen voor de landbouw en foodsector open. Volgens de provincie staat bij beide subsidies verduurzaming en modernisering centraal. 'Bij de subsidie 'Fysieke investeringen voor innovaties in de landbouw' gaat het bijvoorbeeld om technische vernieuwingen, zoals in een stalsysteem of vernieuwingen in de bedrijfsvoering.

Bij 'Samenwerking voor Innovaties Landbouw' staan samenwerkingsverbanden die innovaties of nieuwe kennis willen door ontwikkelen, testen of toepassen centraal.' Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet minstens een van de samenwerkingspartners een agrarisch bedrijf zijn.

Plattelandsontwikkeling

Voor de regeling 'Fysieke investeringen voor innovaties in de landbouw' is in totaal 1.733.674 euro beschikbaar en voor 'Samenwerking voor Innovaties Landbouw' 3.152.760 euro. Beide subsidies zijn POP3-subsidies. POP3 is het Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma bedoeld om het platteland te versterken.

Gedeputeerde Hester Maij (CDA) is blij met deze investering in de agrarische- en foodsector. De provincie heeft een speciaal agro- en foodprogramma en investeert in totaal 12 miljoen euro in de sector. 'We steunen de sector daarmee bij het verder ontwikkelen van een duurzame voedselketen. De beide POP3 subsidies sluiten hier perfect op aan.' Een sterke agrarische sector is volgens haar een van de pijlers onder de Overijsselse economie en daarmee van groot belang voor de leefbaarheid van het hele buitengebied.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer