Vion start runderslachterij in Leeuwarden op

Vion heeft de de nieuwe runderslachterij in Leeuwarden in gebruik genomen. Na tien maanden bouwen wordt de productie nu stap voor stap opgeschroefd naar een capaciteit van 2.500 runderen per week.

Vion+start+runderslachterij+in+Leeuwarden+op
© Group Communication

Het vleesconcern investeerde bijna 20 miljoen euro in de locatie die is gebouwd volgens de laatste dierenwelzijns- en milieucriteria. In de slachterij gaat Vion onder meer regionale vleesconcepten produceren. In Leeuwarden werken ongeveer 45 medewerkers.

Ongeveer 500 veehouders doen mee aan het programma Waddenrund. De dieren moeten hierbij minimaal 120 dagen per jaar zes uur lang worden geweid en de boerderijen mogen maximaal 25 kilometer landinwaarts liggen vanaf de kust van de Waddenzee. Dankzij de nieuwe locatie kan er een korte transportduur worden gewaarborgd.

Waddenrund

Naast het waddenrund is het bedrijf in Leeuwarden bedoeld voor het slachten van biologische runderen. Op deze wijze kan Vion inspelen op de toenemende vraag naar biologisch rundvlees.

Bernd Stange, COO Beef, benadrukt dat Vion met de ingebruikname van de locatie in Leeuwarden de productie van duurzame vleesconcepten zoals weiderundvlees, waddenrundvlees en biologisch rundvlees verder wil stimuleren. 'Wij streven naar een verdere verbetering van kortere productieketens voor de markt en richten ons daarbij op de thema's transparantie en voedselveiligheid bij de hoogste kwaliteit.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer