Vion+wint+Kristalprijs+voor+transparantie
Nieuws
© Vion Food

Vion wint Kristalprijs voor transparantie

Vion heeft de Kristalprijs 2017 gewonnen. Op de Transparantiebenchmark van Nederland is Vion met het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) verslag 2016 de snelste stijger.

Dit jaar heeft Vion haar eerste MVO-verslag gepubliceerd. Met een punten stijging van 90 ten opzichte van vorig jaar, is de onderneming gestegen van de 204e naar de 112e positie op de Transparantiebenchmark.

Francis Kint, CEO Vion in een eerste reactie: 'Het is een erkenning voor ons werk, onze durf en onze prestaties en voor de sector een enorme stimulans.'

Juryrapport

De jury spreekt in haar oordeel over een 'gedegen verslag, waarin cruciale onderdelen zoals een waardecreatiemodel, een beschrijving van de waardeketen en informatie met betrekking tot stakeholderdialoog opgenomen.' Vooral de verbinding tussen materiële thema's en het waardecreatiemodel wordt door de jury opmerkelijk treffend genoemd.

Een ander sterk element van het verslag, noemt de jury, dat voor bijna ieder materieel thema resultaten op kwantitatieve wijze worden gepresenteerd. Daarnaast is er waardering voor het feit dat Vion met het publiceren van een MVO-verslag kiest voor openheid.

Jury: 'Juist in een bedrijfstak die kritisch door de maatschappij wordt gevolgd, is transparantie niet altijd vanzelfsprekend, maar des te meer van belang.'

Kristalprijs

De Kristalprijs is de prijs voor de beste MVO-verslaggeving die het ministerie van Economische Zaken en Klimaat samen met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) in 2010 heeft opgezet. De Kristal is de belangrijkste prijs voor MVO-verslaggeving in Nederland.

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer