PvdD+vreest+partijdigheid+Commissie+Sorgdrager
Nieuws
© Nieuwe Oogst

PvdD vreest partijdigheid Commissie Sorgdrager

De Partij voor de Dieren (PvdD) heeft kritiek op de samenstelling van de Commissie Sorgdrager die onderzoek doet naar de fipronilaffaire. De deelname van twee deskundigen uit het bedrijfsleven stuit de partij tegen de borst.

De commissie onder leiding van oud-minister Winnie Sorgdrager neemt het ontstaan en de afhandeling van de fipronilaffaire onder de loep. Lid van de commissie zijn onder anderen Jan Wolleswinkel, voormalig LTO-bestuurder en voorzitter van het Dutch Poultry Centre, en Philip den Ouden, oud-directeur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI).

Volgens PvdD-Kamerlid Esther Ouwehand gaat het onderzoek niet alleen over de rol van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), maar ook over het handelen van ondernemers in de pluimveesector. Ze suggereert dat Wolleswinkel en Den Ouden de uitkomsten van dat deel van het onderzoek zouden kunnen beïnvloeden.

Maatschappelijke organisaties

In schriftelijke vragen aan de ministers Bruno Bruins (Medische Zorg) en Carola Schouten (LNV) dringt Ouwehand erop aan dat het kabinet zorgt voor een breed onderzoek. Dat zou onder meer kunnen door ook maatschappelijke organisaties erbij te betrekken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  26° / 17°
  60 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer