Oplossing voor afvoer van fipronilmest

Pluimveehouders krijgen een oplossing aangeboden voor de afvoer van mest van fipronil-bedrijven. Als ze met fipronil verontreinigde mest mengen met een schone partij, vervalt het verbod om af te voeren.

Oplossing+voor+afvoer+van+fipronilmest
© Studio Kastermans

De belangenbehartigers LTO Nederland, NVP en Avined hebben lang met de overheid moeten onderhandelen over een regeling voor de pluimveehouders die geen kant op konden met hun mest. Hoewel dat moeizaam verliep, is er nu tevredenheid over de de oplossing.

Pluimveehouders kunnen vanaf nu de voorraad verontreinigde mest homogeniseren met schone mest van eigen bedrijf. De gemengde mest kan dan op een verantwoorde manier via het reguliere circuit worden afgezet.

Protocol voorraadbemonstering

Voorwaarde is wel dat de mest voldoet aan de geldende normen voor mest verontreinigd met fipronil of amitraz. Pluimveehouders kunnen gebruik maken van het protocol voorraadbemonstering mest dat is opgesteld door de sector in samenwerking met de NVWA.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer