Oplossing+voor+afvoer+van+fipronilmest
Nieuws
© Studio Kastermans

Oplossing voor afvoer van fipronilmest

Pluimveehouders krijgen een oplossing aangeboden voor de afvoer van mest van fipronil-bedrijven. Als ze met fipronil verontreinigde mest mengen met een schone partij, vervalt het verbod om af te voeren.

De belangenbehartigers LTO Nederland, NVP en Avined hebben lang met de overheid moeten onderhandelen over een regeling voor de pluimveehouders die geen kant op konden met hun mest. Hoewel dat moeizaam verliep, is er nu tevredenheid over de de oplossing.

Pluimveehouders kunnen vanaf nu de voorraad verontreinigde mest homogeniseren met schone mest van eigen bedrijf. De gemengde mest kan dan op een verantwoorde manier via het reguliere circuit worden afgezet.

Protocol voorraadbemonstering

Voorwaarde is wel dat de mest voldoet aan de geldende normen voor mest verontreinigd met fipronil of amitraz. Pluimveehouders kunnen gebruik maken van het protocol voorraadbemonstering mest dat is opgesteld door de sector in samenwerking met de NVWA.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer