Fonterra zet meer in op A2-melk

De Nieuw-Zeelandse melkcoöperatie Fonterra gaat strategisch samenwerken met de a2 Milk Company Limited (a2MC) uit Australië om extra A2-melk te verzamelen.

Fonterra+zet+meer+in+op+A2%2Dmelk
© Eigen Foto

Fonterra zet een melkpool voor a2-melk op in Nieuw-Zeeland, die vervolgens via a2MC wordt vermarkt. 'Dit ontsluit nieuwe kansen in een breed scala aan internationale markten', stelt CEO Theo Spierings van Fonterra. Daarnaast worden ook melkpools ontwikkeld in Australië.

Met de extra melkaanvoer worden nieuwe producten gemaakt en nieuwe markten aangeboord. Ook zal Fonterra voedingmelkpoeders leveren in bulk en consumentenverpakkingen voor nieuwe markten van a2MC. Deze melkpoeders worden zowel in Nieuw-Zeeland als Australië geproduceerd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  5 %
Meer weer