AgruniekRijnvallei+breidt+assortiment+VLOG%2Dvoer+uit
Nieuws
© agruniek rijnvallei

AgruniekRijnvallei breidt assortiment VLOG-voer uit

AgruniekRijnvallei Holding heeft een volledig assortiment melkveevoeders ontwikkeld dat wordt geproduceerd volgens de VLOG-standaard. Dat houdt in dat de voeders vrij zijn van gentechnieken.

De voerleverancier anticipeert hiermee op de toenemende vraag naar voeders met de Verband Lebensmittel Ohne Gentechnik (VLOG) standaard. Het afgelopen halfjaar heeft AgruniekRijnvallei (AR) al volop VLOG-voeders geproduceerd en geleverd. Omdat de vraag toenam, is nu een volledig assortiment ontwikkeld. De namen van de voeders en de indeling in reeksen komt overeen met het reguliere assortiment melkveevoeders.

AgruniekRijnvallei verwacht dat steeds meer zuivelverwerkers overgaan op VLOG-melk. Melkveehouders die VLOG-melk willen produceren, moeten voeders inkopen die aan de VLOG-standaard voldoen. AR produceert de VLOG-voeders voor melkvee in een gespecialiseerde fabriek. Mede ook doordat wordt gewerkt met eigen op- en overslaglocaties is AgruniekRijnvallei in staat de verschillende grondstofstromen aantoonbaar gescheiden te houden.

Weer

 • Maandag
  9° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / -1°
  0 %
 • Woensdag
  14° / 1°
  5 %
Meer weer