Nederlandse+melkveehouder+eindigt+in+middenmoot
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Nederlandse melkveehouder eindigt in middenmoot

Een gemiddeld Nederlands melkveebedrijf produceert rond de 900.000 kilo melk. Daarmee eindigt Nederland in de middenmoot op de ranglijst van belangrijke zuivellanden.

Alleen een Deense melkveehouder levert in Europa meer melk af, namelijk ruim 1,7 miljoen kilogram melk per jaar af. Dat blijkt uit cijfers van het International Farm Comarison Network (IFCN).

De melkleverantie op Duitse en Franse melkveebedrijven ligt met 600.000 tot 700.000 kilogram melk per bedrijf een paar honderdduizend kilogram onder het niveau van Nederland. Bedrijven in Polen daarentegen produceren in vergelijking tot andere belangrijke zuivellanden weinig melk per bedrijf. Het typisch Poolse bedrijf levert minder dan 100.000 kilogram melk per jaar.

Verenigde Staten

Verder leveren landen buiten Europa veel meer melk af. Zo is de melkproductie op een gemiddeld bedrijf in de Verenigde Staten 3 miljoen kilo melk.

In Australië en Nieuw Zeeland is de melkleverantie per bedrijf over het algemeen ook hoog met meer dan 1,5 miljoen kilogram melk. De melkleverantie op het typische Argentijnse bedrijf ligt meer op het niveau van Duitsland en Frankrijk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer