Oeuvreprijs Roodbont voor Stef Goossens

Stef Goossens uit Beers heeft woensdag in Overloon de Oeuvreprijs van Platform Roodbont ontvangen. De melkveehouder heeft de afgelopen decennia enorm veel betekend voor de roodbontfokkerij in ons land.

Oeuvreprijs+Roodbont+voor+Stef+Goossens
© marcel heijligers

Op het melkveebedrijf van de ondernemer en zijn familie draait het al meerdere generaties om de roodbontfokkerij. Tot begin jaren 80 waren het de MRIJ-koeien die de stal bevolkten. In 1982 kwam deze fokker met de eerste kruislingen op een show en die koeien werden daar direct kampioen.

Met het fokken en de verkoop van vrouwelijke en mannelijk dieren kregen ze veel bekendheid in Nederland en omliggende landen. Stef deed al op jonge leeftijd mee aan plaatselijke, regionale, landelijke en internationale shows. Op deze shows werden vele prijzen behaald met de bedrijfsgroepen en individuele dieren.

Inzender op iedere NRM

Hij is enige die bij elke NRM-editie heeft deelgenomen aan de individuele keuring met de NRM-kampioenstitel in 1990 voor Liza 220 en in 2006 voor Liza 379. In 1988 was Liza 168 al reserve-kampioene, terwijl Dora 357 zowel in 1990 als in1992 de reserve-titel behaalde. Ditzelfde presteerde Liza 379 in 2008.

Met goede koefamilie's, verzorging en stierkeuze hebben ze een goede basis gelegd voor de bedrijfsopvolging. Vele jaren hebben ze de exterieurjaarstatistieken aangevoerd bij roodbont. Vanaf 1985 hebben 20 koeien excellente status behaald en zijn er 19 vaarzen ingeschreven met 88 punten of meer. Cedric (Stadel) is een van de bekendste fokstier die door hem is gefokt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer