Spaanse+genen+voor+Innate%2Daardappel
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Spaanse genen voor Innate-aardappel

De Amerikaanse aardappelverwerker J.R. Simplot gaat samenwerken met het Spaanse Iden Biotechnology om de genetisch gemodificeerde Innate-aardappel verder te ontwikkelen.

Het is de bedoeling dat het Spaanse biotechnologische bedrijf genen gaat leveren die een positieve bijdrage leveren aan de voedingswaarde van Innate-aardappelen. Iden Biotechnology is gespecialiseerd in het identificeren van genen met agronomische waarde in diverse landbouwgewassen.

Simplot is al vele jaren bezig met de ontwikkeling van Innate-aardappelen. Dit zijn aardappelen die via cisgenese en onder meer gerichte mutatie minder gevoelig zijn voor bijvoorbeeld stootblauw. Ook produceren de aardappelen in het bakproces minder acrylamide en zijn ze resistent tegen phytophthora.

White Russet

Sinds 2015 zijn Innate-aardappelen toegelaten voor verkoop in de Verenigde Staten en sinds vorig jaar mag dit ook in Canada. Een bekende Innate-variant is de White Russet. In vergelijking met de conventionele Russet Burbank heeft deze aardappel een veel hogere weerstand tegen stootblauw.

Weer

 • Maandag
  9° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / -1°
  0 %
 • Woensdag
  14° / 1°
  5 %
Meer weer