Geen+gemodificeerde+gewasteelt+in+Nederland
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Geen gemodificeerde gewasteelt in Nederland

Bij Dienst Regelingen zijn in 2017 geen meldingen gedaan van de teelt van genetisch gemodificeerde gewassen (ggo).

Als een boer op zijn eigen perceel een tot de Europese markt toegelaten genetisch gemodificeerde gewassen wil telen, moet hij dit melden bij Dienst Regelingen. Een landelijk registratiesysteem van het ministerie van Economische Zaken houdt bij waar in Nederland welk gewas wordt verbouwd.

In het register ggo-teelt is te zien waar in Nederland welke toegelaten genetisch gemodificeerde gewassen worden geteeld. De kaart en de tabel voor 2017 zijn leeg, omdat er geen teelt van ggo-gewassen is gemeld. In 2007 zijn voor het laatst locaties gemeld. Het ging toen om zes meldingen.

Weer

 • Woensdag
  14° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  30 %
 • Vrijdag
  7° / -3°
  10 %
Meer weer