FloraHolland+verhandelt+300+miljoen+Valentijnsbloemen
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland verhandelt 300 miljoen Valentijnsbloemen

Royal FloraHolland heeft in de week voor Valentijnsdag 300 miljoen bloemen en ruim 25 miljoen planten verhandeld.

De aantallen zijn bijna een verdubbeling ten opzichte van een normale handelsweek. Rozen, tulpen en chrysanten in een roodtint waren in de afgelopen week veruit het populairst. Volgens de veiling zijn er 80 miljoen rozen, 100 miljoen tulpen, 23 miljoen chrysanten, 3,5 miljoen orchideeën, 1,7 miljoen potrozen en 500.000 anthuriums in andere handen overgegaan.

In Nederland is Valentijn een topdag voor het bloemistenkanaal. Volgens Fleurop lieten mensen vorig jaar massaal boeketten bezorgen, wat leidde tot een flinke omzetstijging. Fleurop Nederland pakt daarom dit jaar uit met een speciale serie Valentijnboeketten.

Buitenland

In Duitsland en Frankrijk is de roos de meest verkochte bloem met Valentijnsdag. Uit onderzoek blijkt dat in 2017 één miljoen Franse huishoudens bloemen of planten met Valentijn kochten. In 74 procent van de gevallen werd een roos aangeschaft. Het aandeel van orchidee lag op 14 procent en van lelie op 8 procent

In Duitsland kiest 57 procent van de consumenten voor roos, gevolgd door voorjaarsboeketten (31 procent) en arrangementen (6 procent). De Duitse consument besteedt bij de Duitse bloemist gemiddeld een bedrag van 20 tot 30 euro, toont onderzoek van Fachverband Deutscher Floristen aan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  20° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer