Omzet+FloraHolland+komt+goed+uit+startblok
Nieuws
© FloraHolland

Omzet FloraHolland komt goed uit startblok

De omzet van Royal FloraHolland is in de eerste vier weken van 2018 met 6,8 procent gestegen.

De totale omzet is in die periode uitgekomen op 300 miljoen euro. De aanvoer bleef iets achter en daalde met 2 procent. De belangrijkste reden voor de verbeterde afzet waren gunstige weersomstandigheden, aldus een woordvoerder van de bloemenveiling.

Bij de snijbloemen nam de omzet ruim 3 procent toe. Het aanbod nam wel af met 2 procent, maar betere prijzen compenseerden deze teruggang. De aanvoer van rozen, gerbera en lelies daalde met 7 procent. Tulp is in januari het grootste product in volume, maar ook hiervan lag de aanvoer 2 procent onder het niveau van vorig jaar.

Arrangementen populair

De kamerplantenomzet steeg in de eerste vier weken van 2018 met 13 procent. Dit was deels te danken aan een ruimere aanvoer op de veiling: die was 5 procent groter dan in januari 2017. Het aanbod van hyacint en narcis kromp in vergelijking met verleden jaar. Arrangementen met deze producten waren wel populair.

De verkoopwaarde van tuinplanten bij FloraHolland maakte een sprong van 16 procent. De opleving was te danken aan betere prijzen: de aanvoer lag 15 procent onder het niveau van januari 2017.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  20° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer