FloraHolland+beproeft+Vandaag+voor+Morgen+later
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland beproeft Vandaag voor Morgen later

Royal FloraHolland start in september, later dan aanvankelijk gepland, een vervolgexperiment van het veilsysteem Vandaag voor Morgen, meldt de bloemenveiling.

Het eerste experiment is in 2017 afgerond. De veiling bereidt samen met kwekers en klanten de nieuwe proef voor, gebruikmakend van ervaringen van het eerste experiment.

Bij Vandaag voor Morgen komen de producten vandaag aan het einde van de ochtend voor de klok, worden 's middags geoogst, gesorteerd en verpakt en 's avonds dan wel 's nachts naar de veiling vervoerd zodat ze 's morgens vroeg bij de koper zijn.

Logistieke dienstverlening

FloraHolland heeft besloten het vervolg van Vandaag voor Morgen pas te starten na de piekperiode. De komende maanden geeft het bedrijf prioriteit aan de verbetering van de dagelijkse logistieke dienstverlening.

Het scheiden van het transactiemoment en de logistieke afhandeling levert logistieke ketenvoordelen op die ten gunste moeten komen van kwekers en klanten. In het eerste experiment van 2017 is het principe technisch getest. In de proef die in september start, zullen diverse productgroepen op zowel Aalsmeer als Naaldwijk 's morgens vroeg kunnen worden afgeleverd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  19° / 7°
  40 %
 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
Meer weer