Sectorraad+Paarden+komt+met+weerprotocol
Nieuws
© Nieuwe oogst

Sectorraad Paarden komt met weerprotocol

Om paardenhouders en paardeneigenaren een handvat te geven hoe om te gaan met extreme weersomstandigheden, komt Sectorraad Paarden met Protocol extreme weersomstandigheden voor paarden.

In de laatste jaren is er veel meer aandacht gekomen voor paardenwelzijn. Eén van de punten, die in het kader van paardenwelzijn regelmatig naar voren wordt gebracht, is de invloed van extreme weersinvloeden.

Hierbij vormt overmatige warmte op dit moment, mogelijk als gevolg van klimaatwijzigingen, veel vaker een probleem dan ernstige kou. Dat is reden voor een protocol.

Koude minder probleem

Voor extreme koude is er in Nederland voor mensen geen 'noodplan' opgesteld. Extreme koude is in dit protocol voor paarden wel meegenomen, omdat er iedere winter vragen komen over paarden en pony's die in de sneeuw buiten staan.

Van belang is dat men zich realiseert dat het paard van nature een wat lagere omgevingstemperatuur nodig heeft dan de mens. Het is dus van groot belang daar aan te denken bij het beoordelen van de situatie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  7° / 3°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 6°
  50 %
Meer weer