Er+kan+weer+mest+worden+uitgereden
Nieuws
© Johan Wissink

Er kan weer mest worden uitgereden

Rik van Rooij van loonbedrijf Van Der Ven in het Noord-Brabantse Zeeland reed donderdag meteen varkensmest uit op een perceel bouwland. De omstandigheden zijn niet ideaal, maar op dit hoger gelegen zandperceel is het volgens hem goed te doen. 'Op dit perceel gaat het wel, dit is bosgrond. Dat betekent dat het vocht veel sneller wegloopt en dat het minder vet is bovenop, waardoor je beter kunt blijven rijden.'

Op de natte percelen rijdt de bouwlandinjecteur, op de andere percelen de drie-asser met trekker. Van Rooij: 'Deze machine heeft hondengang, dat betekent dat de achterwielen schuin achter de voorwielen worden gezet, waardoor de vier bandensporen naast elkaar lopen. Dat is beter voor de grond.'

Er zijn twee redenen dat Van Rooij rijdt. 'Afgelopen jaar stond hier mais op en nu gele mosterd als groenbemester. Nu komen er wortels op te staan en die moeten er snel in. De andere reden is dat de varkenshouder de mestkelder bijna vol heeft.'

Weer

 • Donderdag
  23° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  26° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  28° / 13°
  10 %
Meer weer