Varkenshouderij+ruim+onder+fosfaatplafond
Nieuws
© Johan Wissink

Varkenshouderij ruim onder fosfaatplafond

De varkenshouderij blijft ruim onder het fosfaatplafond. De fosfaatproductie kwam in 2017 uit op 37,1 miljoen kilo. Dat is 2,6 miljoen kilo onder het vastgestelde fosfaatplafond voor de varkenshouderij.

In 2017 is er 2,1 miljoen kilo fosfaat minder geproduceerd dan in 2016. Deze daling hangt samen met een lager fosforgehalte in het mengvoer.

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) is tevreden met de vrijwillige reductie die de varkenshouderij behaald heeft in 2017. De Regeling fosfaatreductie varkenshouderij heeft haar vruchten afgeworpen. Hiermee heeft de varkenshouderij laten zien zich medeverantwoordelijk te voelen voor het behoud van de derogatie.

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer