Sectororganisaties vinden kalverfraude onacceptabel

De gezamenlijke belangenorganisaties van de melkveehouderij doen een dringend beroep op de melkveehouders om hun individuele verantwoordelijkheid te nemen voor een correct I&R-systeem. Dit naar aanleiding van frauduleuze aanmeldingen in het afgelopen jaar.

Sectororganisaties+vinden+kalverfraude+onacceptabel
© Nieuwe Oogst

LTO Nederland, Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV), NAJK en de zuivelondernemingen verenigd in de NZO benadrukken het grote belang voor de hele sector van een sluitend systeem van identificatie en registratie van runderen. Het I&R-systeem is cruciaal bij de tracering van dieren en het managen van diergezondheid.

LTO, NMV, NAJK en de zuivelondernemingen zeggen 'verontwaardigd' te zijn dat een deel van de melkveehouders het afgelopen jaar heeft gefraudeerd met het I&R-systeem in het kader van het fosfaatreductieplan. 'Fraude is onacceptabel.'

Snel op orde

Het is in het belang van de sector om ervoor te zorgen dat het I&R-systeem zo snel mogelijk op orde komt. De organisaties gaan na welke mogelijkheden zij hebben om samen met het ministerie de fraude op te sporen en tegen te gaan.

• Klik hier voor dossier I&R-fraude Melkvee

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 8°
  80 %
 • Zondag
  11° / 2°
  10 %
 • Maandag
  11° / -2°
  0 %
Meer weer