Natuurgenezer+claimt+genezing+Q%2Dkoorts
Nieuws
© Radboudumc

Natuurgenezer claimt genezing Q-koorts

Alternatief arts Leendert Kunst beweert dat hij Q-koortspatiënten kan genezen door eerst bloed af te nemen en later weer in te spuiten.

Het AD bericht vandaag op zijn website over deze zogeheten 'autovaccintherapie'. Volgens de krant behandelt Kunst inmiddels zo'n vijf patiënten en zijn diverse andere patiënten geïnteresseerd in de behandeling. De natuurgenezer neemt bloed bij de patiënten af en houdt dat enkele weken apart om het daarna weer in te brengen.

Het expertisecentrum voor Q-koorts van het Radboudumc in Nijmegen noemt de behandeling van Kunst levensgevaarlijk. Het centrum wijst op de risico's van de bloedtherapie en noemt de theorie erachter vergezocht.

Nederland telt naar schatting 1200 tot 2400 patiënten met Q-koorts. De ziekte is wetenschappelijk vooralsnog niet te genezen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer