Natte+weer+leidt+tot+uitstel+naschouw
Nieuws
© Alex J. de Haan

Natte weer leidt tot uitstel naschouw

Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDDelta) stelt de tweede schouw op het onderhoud van sloten uit tot maandag 5 maart. Aanleiding daarvoor zijn de natte weersomstandigheden van de afgelopen tijd.

De herschouw zou beginnen op maandag 15 januari. Door het uitstel krijgen eigenaren van schouwsloten die bij de eerste controleronde in gebreke bleven, voldoende tijd het onderhoud alsnog op correcte wijze uit te voeren.

Minder gebreken

Het waterschap constateerde vorig jaar 1.648 gebreken aan de 'slotenschoonmaak'. Dat zijn er vijftig minder dan in 2016.

Er wordt alleen geschouwd in het noordelijk deel van het werkgebied van het waterschap, Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel. Dit heeft te maken met verschillend beleid van de twee voormalige waterschappen waaruit Drents Overijsselse Delta ontstond.

Duikers schoonmaken

Het waterschap roept slooteigenaren op zoveel mogelijk afgevallen blad alsnog uit de sloten te verwijderen. Deze kunnen verstoppingen veroorzaken van duikers. Tevens vraagt het waterschap deze duikers goed te controleren en eventuele bagger eruit te verwijderen.

Weer

 • Vrijdag
  18° / 14°
  50 %
 • Zaterdag
  19° / 9°
  40 %
 • Zondag
  19° / 10°
  10 %
Meer weer