Waterschap+Drents+Overijsselse+Delta+past+beheer+aan
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Waterschap Drents Overijsselse Delta past beheer aan

Waterschap Drents Overijsselse Delta gaat het beheer en onderhoud van de watergangen aanpassen.

Eind van de zomer verwacht het schap een aantal varianten te hebben uitgewerkt welke watergangen voortaan door de aanliggende grondgebruikers moeten worden onderhouden. Doel van de operatie is het beheer in de werkgebieden van de voormalige waterschappen Reest en Wieden en Groot Salland gelijk te trekken. Zo ontstaat er een uniform systeem van waterschapszorg. In november kan het algemeen bestuur zich dan uitspreken.

WDO Delta is ook bezig met aanpassingen in het peilbeheer. Van een strak winter- en zomerpeil wil het waterschap overstappen op een meer variabel peilbeheer binnen een bepaalde bandbreedte. Reden is het extremer wordende weer. 'We hebben in toenemende mate te maken met clusterbuien of periode van langdurende droogte. Een strak peilbeheer is dan moeilijk onder alle omstandigheden te handhaven', zegt Bert Moonen, projectleider inrichting en beheer.

Weer

 • Zaterdag
  19° / 9°
  40 %
 • Zondag
  19° / 10°
  10 %
 • Maandag
  21° / 8°
  10 %
Meer weer