Drents+Overijsselse+Delta+subsidieert+schoon+water
Nieuws
© ZLTO

Drents Overijsselse Delta subsidieert schoon water

Waterschap Drents Overijsselse Delta stelt een subsidie beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan voldoende en schoon water. Sinds 1 juni is deze subsidieregeling opengesteld voor ideeën in het landelijk gebied.

De subsidie bestaat al langer voor initiatieven in steden en dorpen. Nu de regeling wordt uitgebreid is het ook voor boeren en tuinders mogelijk om hiervoor in aanmerking te komen.

Met de regeling 'Samenwerken aan voldoende en schoon water in het landelijk gebied' keert het waterschap geld uit voor uitvoeringsmaatregelen die bijvoorbeeld de afvoer en de beschikbaarheid van water verbeteren. Ook de kwaliteit van water is hierbij van belang.

Sponswerking

Met de subsidieregeling kunnen initiatieven op boerenbedrijven of op natuurterreinen worden uitgevoerd. Het waterschap denkt daarbij bijvoorbeeld aan het verbeteren van de sponswerking in de bodem, anders bespuiten van gewassen of het tegengaan van afspoeling van verontreinigende stoffen.

Ook maatregelen die het landelijk gebied bestendiger maken tegen klimaatverandering kunnen op de interesse van het waterschap rekenen. Het subsidiebedrag per project en/of maatregel bedraagt maximaal 50 procent van de werkelijke kosten en de maximale subsidiebijdrage is 25.000 euro.

Voorwaarden

In de subsidieregeling staan alle voorwaarden en ook is er te vinden op welke wijze initiatieven worden beoordeeld. De regeling en de bijbehorende overzichten met maatregelen die voor subsidie in aanmerking komen, zijn te raadplegen via de website van het waterschap. De regeling is opengesteld tot eind december 2017.

Weer

 • Zaterdag
  19° / 9°
  40 %
 • Zondag
  19° / 10°
  10 %
 • Maandag
  21° / 8°
  10 %
Meer weer