Omzet+Plantion+stijgt+ruim+2+procent
Nieuws
© Plantion

Omzet Plantion stijgt ruim 2 procent

De omzet van bloemenveiling Plantion stijgt dit jaar met ruim 2 procent. Dat zei algemeen directeur Peter Bakker woensdag tijdens de ledenvergadering van de coöperatie.

Aan het eind van het jaar staat er naar verwachting een totaal van 101,7 miljoen euro aan omzet in de boeken. Daarmee bereikt de veiling in Ede het gestelde doel om in haar tiende levensjaar weer boven de 100 miljoen euro uit te komen.

De klokomzet daalt dit jaar met 3,6 procent naar 47,3 miljoen euro. De bemiddeling staat in 2017 voor een totaalbedrag van 51,3 miljoen euro, wat bijna 7 procent boven het niveau van vorig jaar is. Door de aantrekkende economie stijgt de verkoop van het Groencentrum met 10 procent. 'Er worden weer huizen gebouwd en mensen moeten dan een tuin inrichten', verklaart Bakker de voortgang bij het centrum.

Digitale marktplaats

De omzet van de nieuwe digitale marktplaats gaat met 125 procent omhoog en komt uit op 1,3 miljoen euro. De algemeen directeur verwacht dat deze marktplaats de komende jaren nog sterk zal blijven klimmen.

De plantenomzet bij Plantion plust dit jaar 2,6 procent en ligt op 52,6 miljoen euro. De 49,1 miljoen euro die bereikt wordt met bloemen ligt 1,8 procent hoger dan in 2016. Plantion voorziet dat het resultaat voor belastingen dit jaar uitkomt op bijna 620.000 euro.

Begroting

Voor 2018 heeft Plantion een omzet begroot van 102 miljoen euro, iets boven de uitkomst van dit jaar. De veiling in Ede wil de klok versterken, wat moet uitmonden in een 2 procent grotere verkoop via dit prijsinstrument. De bemiddelingsomzet daalt met een kleine 2 procent in 2018, is de verwachting.

De tarieven voor kopers en kwekers gaan het komende jaar licht omhoog. Telers betalen in 2018 een partijheffing die 0,05 euro hoger is dan dit jaar. Klanten gaan hogere service- en transactieheffingen betalen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  6° / -3°
  10 %
 • Maandag
  7° / 0°
  10 %
 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
Meer weer