Loket voor vragen over erfemissie blijft open

Het Loket Erfemissie Gewasbescherming, waar telers kostenloos terecht kunnen met vragen over emissie van gewasbeschermingsmiddelen vanaf het erf, wordt voortgezet in 2018.

Loket+voor+vragen+over+erfemissie+blijft+open
© Nieuwe Oogst

Het loket is in begin 2017 geopend. Uit een evaluatie van het eerste jaar blijkt dat er nog veel vragen leven over erfemissie en dat het loket nog niet bekend genoeg is. Om die reden willen de samenwerkende partners in dit initiatief in 2018 meer ruchtbaarheid geven aan het bestaan van het loket.

Telers krijgen via het loket per mail of telefoon informatie over de geldende wet- en regelgeving bij erfemissie. Ook geeft het loket advies over maatregelen die telers kunnen nemen op het eigen bedrijf. Een deskundige van CLM beantwoordt de vragen. Daarnaast staat er een overzicht met veel gestelde vragen op de website.

Toolbox

Het Loket Erfemissie Gewasbescherming is opgericht door de partners in Toolbox Emissiebeperking en het CLM. Om te voorkomen dat gewasbeschermingsmiddelen onnodig in het oppervlaktewater terecht komen, hebben LTO Nederland, Nefyto, Unie van Waterschappen en Agrodis de handen ineen geslagen. Uit deze samenwerking is de Toolbox Emissiebeperking voortgekomen, waar praktische maatregelen om emissiebeperking tegen te gaan zijn uitgeschreven in factsheets. Ook is de erfemissiescan ontwikkeld, om telers te tonen waar ze de belasting van het oppervlaktewater verder kunnen verminderen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 8°
  0 %
 • Zondag
  22° / 9°
  0 %
 • Maandag
  22° / 8°
  0 %
Meer weer