Ctgb+laat+vier+middelen+toe+in+land%2D+en+tuinbouw
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Ctgb laat vier middelen toe in land- en tuinbouw

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft op 20 december besloten tot de toelating van vier nieuwe gewasbeschermingsmiddelen.

Het gaat om het ontsmettingsmiddel Menno Florades, het schimmelbestrijdingsmiddel Takumi, het onkruidbestrijdingsmiddel Fence en het zaadbehandelingsmiddel Vibrance SB.

Het ontsmettingsmiddel Menno Florades mag worden toegepast voor ontsmetting van klein gereedschap; niet-doorlatende, vlakke, harde oppervlakken; harde oppervlakken en containers en oppervlakken zoals tafels, trays, machines, containers en potten.

Takumi is als schimmelbestrijdingsmiddel toegelaten in de bedekte teelt van komkommer en meloen en de onbedekte teelt van courgette.

Fence is als onkruidbeschermingsmiddel toegelaten voor een voor- of naopkomsttoepassing in de teelt van wintertarwe en wintergerst.

Vibrance SB is toegelaten als zaadbehandelingsmiddel tegen schimmels in de teelt van bieten.

Uitbreidingen

Daarnaast heeft het Ctgb de toelating van vier middelen uitgebreid: Vivendi 100, DuPont Harmony SX, Regalis Plus en Teppeki.

De toelating van het onkruidbestrijdingsmiddel Vivendi 100 is uitgebreid met de toelating in de teelt van sorghum, quinoa, boomkwekerijgewassen, graszoden, miscanthus en graszaadteelt met uitzondering van Engels raaigras.

De toelating voor het onkruidbestrijdingsmiddel DuPont Harmony SX is door het Ctgb uitgebreid met de toelating in de onbedekte teelt van sojaboon.

Voor de groeiregulator Regalis Plus is de toelating uitgebreid met een toelating in de teelt van bloemisterijgewassen, klimplanten, rozen, sierheesters, bos- en haagplantsoen, vruchtbomen en - struiken en vaste planten.

Voor het insecticide Teppeki is de toelating uitgebreid in de teelt van suikerbieten en winterkoolzaad.

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
 • Zondag
  8° / 4°
  30 %
Meer weer