Supermarkt+Coop+groeit+sneller+dan+totale+markt
Nieuws
© Foto: Coop

Supermarkt Coop groeit sneller dan totale markt

Supermarktketen Coop heeft afgelopen jaar een 5 procent hogere omzet geboekt. Daarmee presteerde het concern beter dan de 3,7 procent groei van de totale supermarktomzet.

Op 1 januari maakte Coop voorlopige cijfers bekend over 2017. Daaruit blijkt onder meer dat de totale consumentenomzet 1,177 miljard euro bedroeg, 59 miljoen euro meer dan in 2016.

Het aantal winkels in Nederland nam afgelopen jaar met vijf toe naar 263. Bovendien zijn 39 verbouwingsprojecten afgerond waardoor de kwaliteit van de winkels verbeterde.

Naamsbekendheid verdrievoudigd

Begin 2017 lanceerde Coop een tv-campagne waardoor Nederland kennis heeft gemaakt met de kracht van Coop: het vermogen om te kunnen samenwerken en daarmee als coöperatie het verschil te maken. Het leidde er toe dat de spontane naamsbekendheid van Coop verdrievoudigde.

Coop blijft dit jaar gefocust op groei in nieuwe winkels en uitbreiding van het stadsconcept Coop Vandaag, meldt financieel directeur Herco Boer. 'Daarnaast staan er grote investeringen in bestaande winkels op de agenda en verdere verbeteringen in de e-commerce propositie.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  8° / 6°
  70 %
 • Dinsdag
  5° / 2°
  50 %
 • Woensdag
  7° / 6°
  90 %
Meer weer