Witlofcoöperatie gaat voor beheersing en bestrijding

De witlofcoöperatie is sinds woensdag officieel een feit. Onderzoek naar beheersing en bestrijding van sclerotinia en phytphtora krijgt de hoogste prioriteit.

Witlofco%C3%B6peratie+gaat+voor+beheersing+en+bestrijding
© Nieuwe Oogst

In de oprichtingsvergadering bepaalde de kersverse coöperatie direct die speerpunten. Vertakking en toetsen van plantversterkers zijn benoemd als volgende in de prioriteitenlijst. De verduurzaming van de teelt vindt de kersverse coöperatie ook belangrijk, maar moet nog ingevuld worden met concrete onderwerpen en projecten.

De witlofcoöperatie is opgericht op initiatief van de LTO Kerngroep Witlof en vertegenwoordigt 90 procent van het trekareaal. De leden van de coöperatie hebben unaniem steun gegeven aan het oprichtingsbestuur.

Ketenpartijen

De coöperatie ziet ook mogelijkheden met betrekking tot cofinanciering en staat open voor niet-witloftrekkers en -telers. Ketenpartijen kunnen sympathiserend lid worden en op deze manier kennis krijgen en kennis inbrengen.

De witlofcoöperatie is bedoeld voor kennisontwikkeling en nieuwe collectiviteit in de witlofsector.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  32° / 17°
  0 %
Meer weer