Koppert+breidt+uit+in+Afrika
Nieuws
© Koppert Biological Systems

Koppert breidt uit in Afrika

Met de opening van een nieuwe dochteronderneming in Ivoorkust breidt Koppert Biological Systems zijn activiteiten in Afrika uit.

De producent van biologische oplossingen voor de tuin- en landbouw heeft nu dochterondernemingen in alle windstreken van Afrika. De West-Afrikaanse vestiging van Koppert in Ivoorkust bestrijkt globaal een werkgebied van Senegal in het noorden tot aan Kameroen in het zuidoosten van West-Afrika.

Wereldwijd is dit de zevenentwintigste dochteronderneming van Koppert. Een aantal biologische gewasbeschermingsproducten zijn inmiddels geregistreerd in Ivoorkust. Koppert kan die nu in de betreffende regio introduceren. 'We zullen ons in eerste instantie richten op grote producenten van tropisch fruit', meldt Yosef Ouhlous, regiomanager voor Koppert in het Midden-Oosten en Afrika.

Gebruik pesticiden verminderen

In een persbericht vanwege de opening van de nieuwe vestiging in Ivoorkust voegt Ouhlous toe dat Koppert ook zal helpen om bij kleinere telers de opbrengsten te verhogen en meer voedselveiligheid bieden. Volgens de manager is het de grootste uitdaging om telers te stimuleren het gebruik van pesticiden en kunstmest te verminderen door het bieden van biologische oplossingen.

Tropisch fruit is een relatief nieuwe markt voor Koppert. Wel heeft het bedrijf al enige ervaring in deze gewassen opgedaan in Zuid-Amerika en Zuidoost-Azie. Koppert zal in eerste instantie in West-Afrika samenwerken met lokale distributeurs. Daarnaast gaat het bedrijf partnerschappen aan met andere bedrijven en nauw samenwerken met lokale universiteiten en andere instellingen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
 • Maandag
  15° / 3°
  20 %
Meer weer