Koppert+tuinbouwonderneming+van+het+jaar
Nieuws
© Eigen Foto

Koppert tuinbouwonderneming van het jaar

Koppert Biological Systems is uitgeroepen tot meest toonaangevende tuinbouwbedrijf in de Hillenraad100. Dit gebeurde vrijdag tijdens de vijftiende editie van het jaarlijkse Hortigala.

Op twee en drie staan respectievelijk Enza Zaden en Nature's Pride op de lijst. Het is voor het eerst dat Koppert Biological Systems de prijs wint. Ook in de categorie 500+ is een nieuwe nummer één: Rijk Zwaan. De categorie 500+ is voor bedrijven met een omzet vanaf 500 miljoen euro of meer dan duizend medewerkers op de loonlijst in Nederland.

In de top 10 van de Hillenraad 100 in 2017 volgen verder: Agro Care (4), Anthura (5), Beekenkamp Groep (6), Bayer CropScience Vegetable Seeds (7), Dümmen Orange (8), Ridder-HortiMaX (9) en Florensis (10).

Tuinbouwsector

De Hillenraad100 is een competitie op initiatief van adviesbureau Hillenraad Partners. Iedere onderneming die voldoet aan de toetredingscriteria kan zich aanmelden. Een voorwaarde is dat de onderneming haar hoofdactiviteit uitoefent in de tuinbouwsector in Nederland, waarbij de Nederlandse activiteiten een substantieel onderdeel uitmaken van de totale ondernemingsactiviteiten. Ondernemingen moeten minstens vijf jaar actief zijn.

Dit jaar is in de Hillenraad100 extra aandacht geschonken aan 'Challenging Concepts'. Daarbij wordt gelet op ideeën, technologieën, diensten of andere innovaties die bestaande markten kunnen opschudden. Uit drie concepten werd HortiKey bekroond als 'potentieel het meest uitdagend'. De duurzaamheidsprijs ging naar Ter Laak Orchids. Het bedrijf Heemskerk fresh & easy mag zich familiebedrijf van het jaar noemen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 10°
  60 %
 • Woensdag
  16° / 9°
  20 %
 • Donderdag
  16° / 6°
  40 %
Meer weer