Duitse coöperatie gaat melk leveren aan A-ware

Royal A-ware ontvangt vanaf 2019 melk van de Kooperative Milchverwertung Emlichheim. Dat hebben beide zuivelaars besloten.

Duitse+co%C3%B6peratie+gaat+melk+leveren+aan+A%2Dware
© Persbureau Noordoost Alex J. de Haan

Dankzij de samenwerking met Royal A-ware komt er bij Kooperative Milchverwertung Emlichheim ruimte voor nieuwe leden melkveehouders. Die kunnen vanaf 2020 gaan leveren.

Kooperative Milchverwertung Emlichheim is een Duitse coöperatie van ongeveer honderd leden melkveehouders uit de regio Grafschaft Bentheim, net over de grens bij Coevorden. Van daaruit is het niet ver naar de verwerkingslocaties van Royal A-ware.

Groeiende vraag

Directeur Albert Weersmann en boerenvoorzitter Gerhard Reinink van de Duitse coöperatie. 'Wij hebben al langer contact met Royal A-ware en zijn erg blij met deze samenwerking. Door de groeiende vraag naar melk bij Royal A-ware zoeken wij extra melkveehouders die, na afloop van hun huidige contract, vanaf 2020 kunnen gaan leveren.'

Bestuursvoorzitter Klaas de Jong van Royal A-Ware is blij met het vertrouwen van de melkveehouders van Kooperative Milchverwertung Emlichheim in Royal A-Ware.

'Royal A-ware is een groeiend bedrijf', zegt hij. 'Onder andere vanwege de uitbreiding van de specialiteitenlijn van Royal A-Ware in Heerenveen ontstaat een groeiende behoefte aan melk. De samenwerking past in ons beleid om samen met ketenpartners meerdere melkstromen te verwerken tot gespecialiseerde kaas- en zuivelproducten voor onze nationale en internationale afnemers.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  7° / 4°
  70 %
 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 5°
  20 %
Meer weer