Royal A-ware komt met eigen melkprijs

Zuivelproducent Royal A-ware wil op 1 juli een eigen melkprijs introduceren.

Royal+A%2Dware+komt+met+eigen+melkprijs
© aware

Royal A-ware koppelde gewoonlijk haar melkprijs aan die van DOC Kaas, maar streefde al langer naar een eigen notering.

De introductie van de A-ware Basisprijs wordt versneld, nadat A-ware-melkveehouders hebben aangegeven dat zij op korte termijn naar een eigen melkprijs willen die het ondernemerschap van Royal A-ware reflecteert.

Zorgvuldigheid

Operationeel directeur Klaas de Jong van A-ware benadrukt dat zorgvuldigheid belangrijk is bij het traject naar een eigen melkprijs.

'We hebben alles gedegen voorbereid en vervolgens uitgebreid besproken met A-ware'-melkveehouders tijdens zes regiobijeenkomsten.'

Stapsgewijs

De opbouw van de melkprijs van Royal A-ware wordt stapsgewijs aangepast. De planning is om op 1 juli de eigen A-ware Basisprijs te introduceren.

Een half jaar later, op 1 januari 2017, komt het zuivelconcern met een vernieuwde invulling van haar duurzaamheidsprogramma A-ware Duurzaam en de daarbij behorende premie.

Kwantumtoeslag

De A-ware melkprijs is opgebouwd uit verschillende onderdelen. De basis is de A-ware Basisprijs die is gebaseerd op de marktsituatie en de afzet van Royal A-ware.

Daarbovenop betaalt de zuivelproducent de A-ware Kwantumtoeslag en A-ware Kwaliteitstoeslag. Bovendien betaalt Royal A-ware een duurzaamheidspremie en een weidepremie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  7° / 4°
  70 %
 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 5°
  20 %
Meer weer