Ook Royal A-ware wijst fosfaatreductieplan af

Na DOC Kaas en Henri Willig neemt ook Royal A-ware afstand van het principeakkoord over het Maatregelenpakket Fosfaatreductie dat is afgesloten binnen de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO).

Ook+Royal+A%2Dware+wijst+fosfaatreductieplan+af
© Huisman Media

Dat heeft Royal A-ware dinsdagochtend bekendgemaakt. Volgens het zuivelbedrijf beraadt een aantal andere zuivelondernemingen aangesloten bij de NZO zich nog.

DOC Kaas, Royal A-ware en Henri Willig vinden het ontbreken van een 'solide juridische basis voor de uitvoering van de opgelegde maatregelen' onoverkomelijk. Zo is het volgens de bedrijven nog volstrekt onduidelijk of er een Algemeen Verbindend Verklaring (AVV) komt en waar deze betrekking op heeft. Ook de onduidelijkheid over knelgevallen en bij wie de aansprakelijkheid voor mogelijke claims ligt, is een breekpunt.

Complex

De drie zuivelbedrijven noemen het voorgenomen pakket aan maatregelen 'te complex. Zowel in de uitleg als in de uitvoering.' Bovendien is het volgens hun nog onvoldoende duidelijk of het harde maatregelenpakket voor 2017 er daadwerkelijk toe leidt dat de derogatie in 2017 en voor de periode 2018-2022 wordt behouden.

DOC Kaas, Royal A-ware en Henri Willig zijn van mening dat het voor alle melkveehouders in Nederland van groot belang is dat de derogatie voor Nederland behouden blijft. 'Wij lopen hier niet voor weg en blijven bereid onze verantwoordelijkheid te nemen', aldus het persbericht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer