Ctgb wijst intrekkingsverzoek imidacloprid af

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) wijst een verzoek om alle toelatingen voor imidaclopridhoudende middelen (neonicotinoïden) in te trekken af.

Ctgb+wijst+intrekkingsverzoek+imidacloprid+af
© koos v.d. Spek

Het verzoek was afkomstig van Stichting Natuur & Milieu, Greenpeace en de Vogelbescherming. Zij onderbouwden hun verzoek met een verwijzing naar de risico's die deze middelen zouden kunnen hebben voor vogels en bijen, aldus het Ctgb.

De vraag van de maatschappelijke organisaties dateert van juli 2015. 'De afhandeling duurde relatief lang doordat het verweven was met verschillende andere verzoeken en beroepen van deze en andere organisaties', meldt het college.

Risico's

Het Ctgb wijst het verzoek af omdat het geen nieuwe gegevens bevat. 'Op dit moment zijn er ook geen andere gegevens die aanleiding zijn om in de bestaande toelatingen in te grijpen', voegt het college eraan toe. Het Ctgb heeft eind 2016 de bestaande toelatingen al ingeperkt naar aanleiding van de risico's voor bijen.

Op Europees niveau loopt een traject voor herbeoordeling van de stoffen thiamethoxam en thiacloprid. Besluiten daarover worden op zijn vroegst eind 2017 verwacht. Het Ctgb wacht dit Europees oordeel af.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer