Ctgb laat twee nieuwe middelen toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft deze week twee nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toegelaten: Sulcotrek en Kumulus.

Ctgb+laat+twee+nieuwe+middelen+toe
© Nieuwe Oogst

Onkruidbestrijdingsmiddel Sulcotrek is toegelaten voor een na opkomst toepassing in de teelt van mais. Kumulus wordt toegelaten om schimmels te bestrijden in de teelt van zomergranen, met uitzondering van haver.

Uitbreidingen

Daarnaast besloot het Ctgb tot een aantal uitbreidingen in de toelating van gewasbeschermingsmiddelen: de fungicide Armicarb, Karma en Paraat.

Voor het fungicide Armicarb is de toelating uitgebreid in de bedekte teelt van komkommer, courgette, augurk, tomaat, paprika en aubergine.

Karma is ook een middel tegen schimmels. Dit product mag nu ook worden ingezet in de bedekte teelt van komkommer, courgette, augurk, tomaat, paprika en aubergine.

Voor de fungicide Paraat heeft het Ctgb de toelating uitgebreid in de teelt van boomkwekerijgewassen en vaste planten.

Herregistraties

Het onkruidbestrijdingsmiddel Finy SG heeft een nieuwe toelating gekregen. Bij de verlenging gelden onder andere nieuwe toepassingsvoorwaarden met betrekking tot driftreducerende maatregelen.
Het insecticide PreFeRal is opnieuw toegelaten voor professioneel in de teelt van tomaat, komkommer en sierteeltgewassen.

Bij de herregistratie van het fungicide Canvas vervalt de bestaande restrictie die het gebruik in grondwaterbeschermingsgebieden verbiedt. Het gebruik van 90 procent driftreducerende doppen op percelen die grenzen aan oppervlaktewater is niet langer alleen op de randen maar op het gehele perceel van kracht.

De onkruidbestrijdingsmiddel Saracen is ook opnieuw toegelaten. De bestaande restrictie die gebruik in grondwaterbeschermingsgebieden verbiedt, vervalt, de driftbeperkende maatregelen ter bescherming van niet-doelwit planten worden versoepeld en de zin voor resistentiemanagement wordt aangescherpt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer