Verschillen in schapenprijzen groeien

De prijsverschillen van schapen tussen de veemarkt in Leeuwarden en de andere veemarkten lopen behoorlijk op. De Friese schapenprijzen daalden vorige week opnieuw, maar de andere veemarkten gaan daarin niet mee.

Verschillen+in+schapenprijzen+groeien
© DIRK HOL

Het grootste prijsverschil is bij de categorie rammen van 22 tot 25 kilo, meldt Het Schaap op haar website. De notering van de veemarkt in Leeuwarden ligt 10,14 euro onder de gewogen gemiddelde notering (bovenkant noteringen) van alle drie Nederlandse veemarkten.

Bij de rammen tot 22 kilo werd er vorige week in Leeuwarden 6,44 euro minder betaald dan het gemiddelde.

Ooien

Bij ooien de boven 20 kilo ligt de Friese ligt de prijs 7,55 onder het Nederlandse gemiddelde. Bij ooien tot 20 kilo blijft het bij 5,17 euro. Allen bij de slachtschapen houdt de veemarkt in Leeuwarden gelijke tred met het landelijk gemiddelde.

Het aanbod op de Nederlandse veemarkten is voor de tweede week op rij verder gedaald. In totaal zijn er vorige week 2.521 schapen en lammeren aangevoerd in kalenderweek, een daling van 2,9 procent dan de week ervoor.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer