Met de hooivork achter vandalen aan

De gebroeders Reijnders uit Wamel zijn de terreur op het platteland in het Land van Maas en Waal zat. 'We gaan met de hooivork achter die vandalen aan.'

Deze keer werden de afdekzeilen van de maiskuil kapot gemaakt. 'Een of andere gestoorde gek is er met een stanleymes doorheen gegaan en heeft alles aan flarden gesneden'. Inmiddels ligt er weer nieuw zeil op de kuil.

Johan Reijnders: 'De kuil is 52 meter lang, 14 meter breed en 4,5 meter hoog, dus je weet wel hoeveel werk dat geweest is'.

10.000 euro

De familie Reijnders heeft een beloning van 10.000 euro voor de gouden tip. 'We willen ons en onze collega's vrijwaren van deze gestoorde maniak. Dit moet ophouden, we hebben er slapeloze nachten van.'

Onlangs deed zich avonds opnieuw een verdachte situatie voort. 'Van de week werden we gebeld dat er iemand in de wei zou lopen. We zijn er met de honkbalknuppel en de hooivork achteraan gegaan. Ik denk niet dat hij levend het land uit komt. Eerst handelen en dan de politie bellen, dat werkt beter!' Reijnders: 'Ik ben niet groot, maar ik ben ook niet bang. Als ik er dan toch aan ga, dan gaat hij eerst.'

Geruchtencircuit

In het geruchtencircuit worden de jagers genoemd als mogelijke daders, maar dat kan Reijnders zich niet voorstellen. 'We hebben een prima verstandhouding met de jager, hij komt hier ook al jaren dus het lijkt me sterk dat het om jagers gaat.'

De verzekering wil de schade niet vergoeden en ook van de politie heeft Reijnders geen hoge pet op. 'Er kwam een motoragent kijken en die heeft wat foto's gemaakt voor Facebook. En in het politierapport stond ook een fout, dus kennis van zaken hebben ze niet.'

Weer

 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer