Ondernemers willen goede uitwerking van regeerakkoord

De drie ondernemingsorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland zijn positief over de lijnen van het nieuwe regeerakkoord. Maar het komt volgens hen nu wel aan op de juiste uitwerking 'om Nederland daadwerkelijk in versnelling te brengen'.

Ondernemers+willen+goede+uitwerking+van+regeerakkoord
© Dirk Hol

In een eerste reactie zeggen de organisaties dat de plannen voor het verbeteren van het ondernemersklimaat, de extra investeringen en de lastenverlichting 'ons land sterker maken'. Ze wijzen erop dat de voornemens goed aansluiten bij het NL Next Level programma.

VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO prijzen de aanpak om via maatschappelijke akkoorden de kracht van het ondernemerschap te benutten. 'Alleen samen kunnen we de grote transities van deze tijd, zoals klimaat, met succes aanpakken. Wel is op diverse onderdelen aanpassing van de maatregelen gewenst.'

Btw-verhoging slechte zaak

De organisaties noemen de verhoging van het lage BTW-tarief naar 9 procent een slechte zaak. Dit raakt volgens hen de omzet en werkgelegenheid in verschillende sectoren.

Positief is dat het kabinet inziet dat de twee jaar loondoorbetalingsplicht bij ziekte en het rigide ontslagrecht een grote belemmering is voor werkgevers om mensen aan te nemen. Goed is ook dat het kabinet de waarde van zzp'ers voor onze samenleving erkent.

Kleinere bedrijven

De combinatie van maatregelen op het gebied van ontslagrecht, de loondoorbetaling bij ziekte en flexibele arbeid moet meer ruimte geven aan werkgevers en ondernemers om mensen werk te bieden. Daarbij moet goed worden bekeken hoe zaken uitpakken voor met name kleinere bedrijven. Zo moet ontslag makkelijker worden, aldus de reactie van VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -1°
  5 %
 • Maandag
  4° / 2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  5 %
Meer weer