D66 trots op 'groenste regeerakkoord ooit'

Nog nooit is er een Nederlands kabinet geweest dat zo ambitieus heeft ingezet op een schone en duurzame toekomst. Dat stelt coalitiepartij D66 bij de presentatie van het nieuwe regeerakkoord.

D66+trots+op+%27groenste+regeerakkoord+ooit%27
© Ruud Ploeg

In een persbericht wijst D66 erop dat Nederland zich met het voorgenomen beleid in de Europese kopgroep gaat plaatsen. Zo zet Rutte 3 in op een halvering van de CO2-uitstoot (-49 procent), meer dan de huidige Europese doelstelling van 40 procent.

'Met dit regeerakkoord zetten we in op een schonere wereld. Ook voor onze kinderen en kleinkinderen. Hiermee kiezen we volop voor een schone, sterke economie en voor de banen van de toekomst', aldus Kamerlid Stientje van Veldhoven.

Klimaatwet

Dit kabinet wil de ambitie voor 2030 samen met partners omzetten in een klimaatakkoord. Daarin komen de concrete maatregelen voor alle sectoren van de economie, inclusief transport, landbouw en circulaire economie. Ook komt er een Klimaatwet, zodat het kabinet ook voor de langere termijn de lijnen uitzet.

Van Veldhoven: 'Hiermee zetten we een flinke stap om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Het betekent dat mensen en bedrijven zekerheid krijgen om te investeren in innovatieve technieken en banen voor een schone en duurzame toekomst.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  25 %
 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer