Achterhoek zoekt weidevogelboeren

Diverse natuurorganisaties in de Achterhoek zijn op zoek naar weidevogelboerderijen in open weidegebieden.

Achterhoek+zoekt+weidevogelboeren
© Archief

Het betreft de Vereniging Agrarisch Landschap Achterhoek (VALA), Weidevogelgroep Berkel & Slinge, Weidevogelvereniging Achterhoek en de Gelderse Natuur- en Milieufederatie (GNMF). Ze zoeken naar boerenbedrijven in de Achterhoek die geschikt zijn als weidevogelboerderijen.

Uitvliegen

Weidevogelboerderijen zijn bedrijven die beschouwd kunnen worden als een brongebied voor weidevogels in hun omgeving. Vanuit zo'n brongebied kunnen de jonge vogels uitvliegen naar een nieuw territorium.

Een weidevogelboerderij kan uitgroeien naar een natuurinclusieve boerderij, waar meerdere bedrijfsonderdelen aan de hand van een ondernemersplan aan kunnen worden toegevoegd. De boerderij kan bij voorbeeld fungeren als toeristische trekpleister voor de Achterhoek. Er zijn diverse adviesorganen die ondersteuning bieden.

Informatieavond

Voor geïnteresseerde boeren wordt binnenkort een informatieavond georganiseerd. Een ervaren natuurinclusieve boer en een deskundig adviseur zullen uitgebreid ingaan op alle facetten van natuurinclusieve boerderijen.

Ook zullen ze alle verdere eventuele vragen beantwoorden. Aansluitend zal komend voorjaar voor deze boeren een excursie worden georganiseerd op een natuurinclusieve weidevogelboerderij.

Geïnteresseerde boeren kunnen zich aanmelden via info@de-vala.nl

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer