Boerenlandvogels schitteren op slimmevogels.net

Platform slimmevogels.net is online. Daarop tonen melkveehouders wat zij op hun eigen bedrijf doen voor boerenlandvogels. Daarnaast kunnen boeren en burgers op het platform tips en ervaringen uitwisselen.

Inmiddels hebben zich al zestig deelnemers aangemeld en delen zeven melkveehouders hun verhaal op slimmevogels.net. Een van die melkveehouders is Marcel Strijtveen uit Liederholthuis.

'Ik vind het belangrijk om verbinding te leggen tussen boer en burger. Er wordt soms ongenuanceerd gedacht over wat boeren doen. Ik vind het belangrijk om te laten zien hoe ik met het landschap en mijn bedrijf omga. De burger wil meer natuur en ik speel daar graag een rol in.'

Alle melkveehouders kunnen deelnemer worden op het platform door een eigen profiel aan te maken.

Zo'n profiel laat zien welke vogels er op het bedrijf zitten en welke maatregelen de ondernemer op zijn bedrijf al neemt om boerenlandvogels een thuis te bieden. Initiatiefnemer van slimmevogels .net is Duurzame Zuivelketen (DZK), een samenwerkingsverband van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) en LTO Nederland.

Weer

 • Zaterdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zondag
  13° / 3°
  20 %
 • Maandag
  15° / 3°
  20 %
Meer weer