%27Nationaal+mestplafond+voorwaarde+voor+derogatie%27
Nieuws
© Johan Wissink

'Nationaal mestplafond voorwaarde voor derogatie'

Nederland moet een plafond voor de mestproductie nationaal vastleggen. Die voorwaarde stelt de Europese Commissie voor het verkrijgen van een nieuwe derogatie.

Dat schrijft minister Henk Kamp van Economische Zaken in een brief aan de Tweede kamer.

Uit de gesprekken tussen het ministerie en de Europese Commissie komt naar voren of, en zo ja op welke wijze en onder welke voorwaarden, Nederland een nationaal plafond voor de mestproductie vastlegt.

Fosfaat

Het nu geldende plafond van 172,9 miljoen kilo fosfaat is vastgelegd in de derogatiebeschikking die loopt tot en met 31 december 2017. De Europese Commissie stelt het nationaal vastleggen van een plafond als voorwaarde voor het verkrijgen van een nieuwe derogatie.

De besprekingen hierover zijn gaande en worden de komende periode voortgezet. Kamp verwacht de Tweede Kamer in oktober te informeren over de voortgang van het proces richting het verkrijgen van een nieuwe derogatie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  22° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 7°
  10 %
Meer weer