Varkenshouders+reduceren+830%2E000+kilo+fosfaat
Nieuws
© ZLTO

Varkenshouders reduceren 830.000 kilo fosfaat

De varkenshouderij verwacht dit jaar 830.000 kilo fosfaat te kunnen reduceren. Dit blijkt uit alle aanmeldingen van varkenshouders die willen meedoen aan de vrijwillige Regeling Fosfaatreductie. Varkenshouderij 2017.

In totaal hebben zich 1.067 bedrijven aangemeld. Echter, niet alle aanmelders leverden voor de vervaldatum van 23 juli de noodzakelijke informatie.

De varkenshouders die voldoen aan de Regeling Fosfaatreductie Varkenshouderij, zijn zeker van deelname aan de regeling. Zij hebben daar inmiddels bericht over gehad.

Vergoeding extra fosfaatvermindering

Het staat nog niet vast of een deelnemer een vergoeding krijgt voor de eventuele hoeveelheid fosfaat die hij nog minder produceert dan hij vooraf aangaf, mits er nog ruimte in de regeling zit. Daarover zal de POV nog een standpunt innemen.

Fosforarm mengvoer

Met de vrijwillige Regeling Fosfaatreductie Varkenshouderij 2017 draagt de varkenshouderij op eigen initiatief bij aan het verlagen van de fosfaatproductie van de veehouderij. De POV stelt zich ten doel dit jaar 1 miljoen kilo fosfaat minder te produceren, door het gebruik van fosfor-armer mengvoer.

Varkenshouders worden daarvoor gecompenseerd. In totaal is er 4 miljoen euro beschikbaar. Deelnemers die erin slagen minder fosfaat te produceren krijgen voor 1 april 2018 hun vergoeding

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 14°
  70 %
 • Zondag
  24° / 17°
  50 %
 • Maandag
  23° / 16°
  50 %
Meer weer